Reunió de la Coordinadora d’Associacions de Nouvinguts/des de Vic

posted in: Notícies | 0

El primer dissabte de cada mes, de 2/4 de 5 a les 6 de la tarda tenim reunió de la Coordinadora d’Associacions de Nouvinguts/des de Vic. Hi estem convidades de forma permanent una vintena d’associacions de Vic.

En presentem un llistat:

 COORD.ASSOCIACIONS D’IMMIGRANTS

A.C.S.A.O. – ASSOCIACIÓ CULTURAL SUBSAHARIANA I AMICS D’OSONA
A.E.C.C.O. – ASSOCIACIÓ D’EQUATORIANS DE CATALUNYA-OSONA
AFRICAN MUSLEM CULTURAL ASSOCIATION
A.M.I.C. – AMAZIGH
ASSOCIACIÓ DE GHANA-OSONA
ASSOCIACIÓ CASAL CLARET DE VIC Coordinació-Secretaria
VEUS DIVERSES
AFUFIS (Senegal)
CENTRE CÍVIC COLOMBIÀ
BINI ASSOCIATION (Nigèria)
ASOCIACION DE MALIANOS DE CATALUÑA Y ESPAÑA (Mali)
OHANEEZE NDIGBO IN CATALUNYA (Nigèria)
ASSOCIACIÓ SOCIAL I CULTURAL DE LA ÍNDIA
CHAMBA YOUTH ASSOCIATION (Ghana)
ASSOCIACIÓ DE CIUTADANS DE LA REGIÓ BONG-AHAFO DE GHANA
ASSOCIACIÓ BAMTARE FULADUU (Senegal)
ASSOCIACIÓ ASANTE (Ghana)
FANTI CONFEDERATION (Ghana)
EWE UNION (Ghana)
ASSOCIACIÓ COLOMBO-LATINA
ASSOCIACIÓ BOLÍVIA SENSE FRONTERES DE VIC
ASOCIACION OUIODIAL PARA LA AYUDA SOCIAL MUTUA
ASSOCIACIÓ HONDUREÑA EN OSONA
ASSOCIACIÓ DE GUINEA BISSAU

D’aquesta vintena d’Associacions, algunes no assisteixen gairebé mai. Algunes hi assisteixen sempre; i creiem que aquest trobar-nos sempre és interessant, en aquests moments no fàcils per a moltes persones tant dels vigatans/es recents com dels de “tota la vida”.

Aquesta vegada havíem avançat la reunió al darrer dissabte d’octubre, dia 27 a 2/4 de 5, en funció d’una promesa i esperada visita de l’Alcalde que, un cop més es va posposar, i que esperem que es realitzi aviat.

En aquesta Coordinadora hi van participar les Associacions ACSAO (Associació Cultural Subsahariana i Amics d’Osona), African Muslim, Bantare Fuladuu, Casal Claret, Colombo – Latinos, As. Cultural i Social de la Índia i Veus Diverses.

 1. La Carme R., que conjuntament amb altres tres persones havia participat al Consell de Convivència i Seguretat, ens va fer un resum de la reunió del Consell tinguda alguns dies abans, on el regidor Joan Ballana havia explicat els projectes i serveis de la Regidoria de Convivència i Seguretat, i tant els representants de la Coordinadora com de diverses entitats de barris havien presentat un seguit de propostes, problemes i possibilitats de solucions.
 2. També es va assenyalar el dia i hora de trobada de l’equip que animarà el procés de la Coordinadora durant aquest any. Igualment, i malgrat la proposta de l’alcalda, vam resoldre demanar-li novament que ens pugui visitar un dissabte, a triar novament per ell, perquè en horaris d’entre setmana, per qüestions laborals és impossible de trobar una hora bona per a la majoria.
 3. També se’ns va informar que es continua la campanya de la “Iniciativa Legislativa Popular” relacionada amb la possibilitat d’elaborar i un Llei on s’aprovi, entre d’altres mesures socials, la Dació en Pagament per a víctimes  de greus deutes hipotecaris. Igualment, que es continuaran les reunions de:
   1. 3er. Dissabte: Campanya mediació i recerca per a lloguers econòmics de pisos;
   2. 1er. i 3er. Dissabtes: Reunió d’Afectats per hipoteques.
 4. Vam tenir una llarga estona de debat, amb uns representants d’un manifest – “El Derecho a decidir del pueblo catalán – Manifiesto de los Trabajadores Inmigrantes de Catalunya” fet i presentat per a ser debatut i aprovat per col.lectius de nouvinguts/des abans de les eleccions del 24N. A més de fer algunes propostes de millora del text, vam decidir finalment que es donaria el correu electrònic tant de la “Casa dels Treballadors” on es coordina tota la campanya del manifesta com d’African Muslim que és qui ha portat el manifest a la Coordinadora, ha fet d’enllaç amb el company i companya que ens van presentar el manifest, i pot fer arribar les conclusions d’associacions que el vulguin fer arribar abans del 24 de Novembre; i que a la Coordinadora ho debatríem a la propera reunió el dia 1 de desembre.
 5. Des de la Xarxa d’Acollida i de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament se’ns va convidar a que anem entrant a formar part de diverses xarxes socials i culturals de la ciutat i, més concretament, que participéssim, les persones de les diverses associacions a la reunió de prepara ció de la propera Festa Major que es farà el proper dijous dia 22 de Novembre.