Iniciem el curs a l’Escola de la Pau

posted in: Notícies | 0

Tallers i activitats amb infants i adolescents

Aquesta setmana hem iniciat un nou curs a l’Escola de la Pau: Infants, Adolescents i Joves.

El dilluns 9 d’octubre els passadissos del Casal han tornat a rebre les rialles dels infants i adolescents que un any més participaran al Casal. A les sales es tornaven a sentir els sorolls de cadires, riures amagats, cremalleres de les motxilles obrint-se, crits de retrobaments… Enguany el projecte compta amb la participació de 40 infants de 6 a 12 anys i 28 adolescents de 12 a 18 anys.

Continuem amb l’acompanyament socioeducatiu escolar a infants i adolescents, fent reforç d’algunes matèries, activitats ludico-educatives, tallers variats, etc. Intentarem que aquest sigui un curs inoblidable tant per els infants i els/les adolescents com pels monitors i les monitores que els acompanyem en aquest procés.

 

P1030332

 

Tallers i activitats amb dones

Ahir al matí vam trobar-nos les dones que enguany participaran a les activitats i tallers del Projecte d’Escola de la Pau Dones i vam presentar i iniciar el nou curs 2017-2018. Ho vam fer amb una petita dinàmica de presentació per parelles i una visita als diferents espais del Casal on s’hi realitzen les activitats i tallers de l’Escola de la Pau.

A la trobada hi érem les dones que fem i som Casal. Per una banda les dones que aquest any participaran dels tallers i activitats variades que el Casal ofereix i promou, dones d’aquí i d’allà, de la Índia, Marroc i l’Àfrica subsaharina, dones que fa més o menys temps que han aterrat a Catalunya, dones amb fills, sense fills, separades o casades, que es fan entendre amb paraules o tan sols amb somriures o gestos, dones que estimen el Casal i se’l fan seu perquè fa anys que en formen part i dones que tot just posen el peu per primera vegada… un mosaic de dones, maneres, creences, motivacions, sabers i sentirs que donen sentit al dia a dia del Projecte.

També van venir algunes de les dones que voluntàriament ofereixen el seu temps i sabers al Casal tot dinamitzant els tallers i activitats. Gràcies a elles podem fer realitat i tirar endavant amb les activitats i tallers, gràcies a totes per fer-ho possible! Voluntaris i voluntàries de català inicial, conversa, ioga, hort, melmelades, costura, i un reguitzell de moments i espais que en el Casal prenen vida cada setmana.

Un any més, doncs, comencem el nou curs, i ho fem amb motivació, continuant aprenent d’estar juntes, escoltant-nos i cuidant-nos. L’equip que formem el Casal continuem engrescats, units i replantejant-nos el nostre fer del dia a dia. Per molts anys!

foto dones