Ens Sumem a Càrnies en Lluita

posted in: Notícies | 0

EN DEFENSA DELS DRETS DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES AFECTADES PEL FENOMEN DE LES FALSES COOPERATIVES 

Davant de la terrible precarietat laboral que es viu en molts escorxadors de Catalunya i de la resta de l’Estat, des de fa ja dos anys van començar a Osona mobilitzacions per tal de lluitar contra aquesta situació.
A les dures condicions de treball cal afegir-hi el fenomen de les «falses cooperatives», un frau a escala global en el sector. Bo i utilitzant la figura de la cooperativa, pensada inicialment com a una eina de control democràtic de la producció per part dels treballadors, en realitat es converteix, en mans d’una patronal sense vergonya, en un instrument d’esclavatge. La Llei de cooperatives catalana va ser modificada l’any 2017 i equipara les condicions dels pretesos socis d’aquestes cooperatives amb les condicions laborals del sector d’activitat on actuen.
Però la resposta a dia d’avui dels escorxadors que s’aprofiten d’aquesta situació de frau ha estat fer noves maniobres per eludir la llei catalana. Hi ha una cadena de connivència que va des de la petita indústria càrnia a la gran patronal.
El dijous passat, vuit de febrer de 2018, vint-i-vuit persones de l’escorxador Le Porc Gourmet, a Santa Eugènia de Berga, Osona, van ser acomiadades per no voler renunciar als seus drets. Sense cap avís previ. Sense atur. Sense ni cinc. Vint-i-vuit famílies a la intempèrie, i cinc-centes més en perill imminent.
Davant d’això, des de CÀRNIES EN LLUITA fem una crida a mobilitzar-nos: 
– Cridant al boicot, si cal, dels productes de les empreses que distribueixen i comercialitzen la carn processada en aquests escorxadors.
– Recolzant les vagues i les mesures de pressió que els treballadors i les treballadores acordin en defensa dels seus interessos.

PROPERA MOBILITZACIÓ A VIC: 
Diumenge 11 de febrer a les 7 de la tarda es convoca a fer una caravana de cotxes fins a Le Porc Gourmet a Sta.Eugènia de Berga com a acte de desacord i reivindicació col.lectiva.
Us animem a sumar-vos a la lluita!
https://www.facebook.com/CarniesEnLluita/