Ens Sumem a Càrnies en Lluita

posted in: Notícies | 0

COMUNICAT sobre la situació laboral a Le Porc Gourmet:

Després de l’estranya campanya de fa un mes anunciant un suposat acord amb el Grupo Jorge, pregonat per dos grans sindicats i pel Departament de Treball, informem i denunciem que la situació actual al lloc de treball de le Porc Gourmet és la següent:

1.- No s’ha confirmat cap mena d’acord amb el grup empresarial.
2.- No s’han eliminat les falses cooperatives implantades a l’empresa.
3.- A dia d’avui no s’ha laboralitzat cap dels treballadors contractats fraudulentament com a falsos autònoms, que segueixen en aquesta situació de frau de llei. Als que momentàniament van ser donats d’alta per règim general a Serveis d’Escorxador Clavial SCCL, després els van obligar a canviar de cooperativa, o van ser acomiadats arbitràriament.
4.- No s’ha readmès els treballadors acomiadats al seu lloc de treball. Només algun d’ells ha rebut cartes on s’afirma i diu que se’ls ofereix feina, però sense garantir ni el seu lloc de treball anterior, la categoria, l’antiguitat i la remuneració anterior, ni tampoc la cotització per règim general. Tot es fa sense cap mena de compromís formal per part de l’empresa, que calla i amaga les condicions, i no les garanteix. Davant d’això, aquests no han tingut més remei que seguir impulsant les seves demandes per acomiadament, per tal que sigui el jutjat qui estableixi si tenen dret a reincorporar-se, i en quines condicions.
5.- No s’ha garantit en cap cas l’eliminació de les represàlies contra les persones que han estat acomiadades amb l’únic motiu d’haver-se negat a signar documents que els perjudicaven.
6.- El clima de por i de repressió generalitzada, incloent-hi casos denunciats d’agressions físiques per part d’alguns encarregats, segueixen ben presents i ben vigents al lloc de treball.
7.- El Departament de Treball es nega a escoltar els treballadors/es afectats/des durant la suposada negociació amb l’empresa.
8.- Les actes d’infracció de la Inspecció de Treball continuen pendents, tal vegada a l’espera del resultat d’una negociació on els treballadors afectats no hi són admesos com a part interessada, i on no hi són presents ni tampoc hi són representats per persones de la seva confiança.

Davant d’aquesta situació, des de Càrnies en Lluita reclamem, amb tota la fermesa, el següent:

a) Que es deixi de negociar d’esquena a les persones afectades.
b) Que s’acabin els expedients de la Inspecció de Treball, i se’n facin públiques les conseqüències que legalment corresponguin.
c) Que s’escolti els treballadors/es, directament i amb l’assessorament que ells i elles decideixin lliurement, sense pressions ni interferències.
d) Que s’actuï amb fermesa per posar fi al clima de pànic i de coacció que es viu a l’empresa le Porc Gourmet.

Així mateix, demanem que, si hi ha acord, es posi a votació la seva aprovació pels treballadors/es i, en cas que no es signés cap acord, que els sindicats convocants de la vaga facin públic el seu nou calendari de mobilitzacions, si és que en tenen algun de previst.

Vic-Barcelona, a 17 de juliol de 2018

LA INJUSTÍCIA CONTINUA, LA LLUITA CONTINUA.
HI HA MÉS DE VUITANTA FAMÍLIES AMB SITUACIÓ DE MOLTA FRAGILITAT. ES DEMANA COL·LABORACIÓ ECONÒMICA A TRAVÉS DE LA CAIXA DE RESISTÈNCIA. SOLIDARITAT.
Les aportacions econòmiques a la Caixa de Resistència es poden fer a través de:
https://donacio.org/carniesenlluita/

caixa resistencia