Trobada de Projectes Socials Compartits

posted in: Notícies | 0

Del 10 al 13 d’aquest mes de juliol ens hem reunit al Casal Claret companys i companyes d’altres projectes amb presència claretiana en àmbits i dinàmiques d’inclusió presents a alguns llocs d’Europa.
Es tracta d’una trobada que ja fa alguns anys que fem, durant la qual ens aportem maneres de fer, mirades, prioritats, formes de gestió processos de treball en xarxa, etc… que vivim de formes diverses i que ens enriqueixen i ens ajuden a plantejar aspectes i dimensions diverses. En els darrers tres anys, per exemple, havíem fet l’encontre a Euskalerria (2017), Portugal (2016), Marsella (2015).
Han participat a la trobada companys i companyes d’Itàlia, d’Euskalerria, de França i de la Índia (de la coordinació general). No han pogut assistir els companys de Portugal i d’Andalusia.
Durant la trobada, ens ha semblat bo de plantejar alguns aspectes del nostre camí col·lectiu com a Casal Claret: un cert treball “en xarxa” amb diverses entitats de Vic i comarca (PAH, Càrnies en lluita, Unitat contra el feixisme i el racisme, amb l’administració local, amb projectes com l’ICI). I ja més en projecte comú d’economia solidària, amb Càritas i Tapís. També hem volgut treballar els petits passos de diàleg interreligiós, així com el tema de l’espiritualitat com un element aglutinador, empoderador i amb capacitat transformadora. Ens hem apropat especialment al Projecte Escola de Pau de dones en les seves diverses vessants (feminista – d’un feminisme, per cert, compartit per dones que viuen situacions de gran fragilitat i que resta lluny de plantejaments de grups feministes “de casa” -, guaridor-empoderador, d’enxarxar-se, de dir-se…, de descobriment i potenciació de les pròpies capacitats, etc.
El poder compartir àpats diversos, moments festius i molts moments de treball col·lectiu ens ajuda. A més vam poder comentar com alguns de nosaltres hem tingut la sort de poder participar en una trobada a nivell mundial tinguda a Guatemala recentment, que ens ha apropat a processos molt diversos a tots els continents, tant processos populars de comunitats cristianes, de pobles indígenes, de situacions de resistència…, que il·luminen i enforteixen també els nostres camins col·lectius.

T1 T2 T3 t4