Manifest 25N Casal Claret

posted in: Notícies | 0

25 DE NOVEMBRE – DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

El 25 de novembre de 1960 tres activistes polítiques de la República Dominicana, van ser brutalment assassinades per ordre del dictador Rafael Trujillo. Arran d’aquest fet, per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència contra els abusos i la tortura. Anys després, el juliol de 1981, va tenir lloc a Bogotà (Colòmbia) la 1a Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib, en què es va designar aquest dia en commemoració del brutal assassinat. Des de llavors i fins avui cada 25 de novembre ens trobem en diferents ciutats i indrets del planeta per denunciar i dir no a la violència contra les dones.

Avui ens trobem aquí, a la plaça de la Catedral de Vic, dones d’arreu i de totes les edats per denunciar i dir NO a la violència vers les dones en totes les seves formes i estructures. I les dones diem:

 

No a les agressions sexuals.

No a la violència física i psicològica.

No al tràfic de dones.

No a les dones privades de llibertat i decisió.

No a les violències al carrer i als mitjans.

No al patriarcat.

No a la violència institucional vers les dones.

No als micromasclismes quotidians i subtils que tant ens agredeixen.

 

Avui aquí cada parell de sabates vermelles simbolitza una dona agredida o morta per alguna d’aquestes violències.

 

HOMES, us volem i us reclamem madurs, conscients i respectuosos. Us demanem que la vostra força sigui des de la paraula i l’acció, no des de l’agressió. Us volem sentir companys de camí per construir amb nosaltres relacions noves, sanes i lliures de poder.

 

DIEM PROU A LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES!

GRÀCIES DONES PER SER AQUÍ, PER SER QUI SOM, PER SER COM SOM.