Fes-te soci/sòcia del Casal, ens cal el teu ajut.

posted in: Notícies | 0
Al llarg d’aquest últim mes hem estat atenent, entrevistant i acompanyant dones que s’han apropat al Casal per motius diversos. Mitjançant una entrevista hem anat coneixent la situació i una mica la realitat de cadascuna en relació als seus interessos, la seva família, la situació administrativa, d’habitatge, de feina, l’escolarització dels fills/es, si reben ajudes del banc d’aliments o altres serveis i/o entitats de la ciutat, etc. Al llarg d’un mes hem entrevistat més de 80 dones i hem pogut constatar la realitat complexa i la situació de vulnerabilitat a què moltes d’elles i les seves famílies estan exposades.
Us en volem fer partícips: de les 80 dones ateses l’últim mes n’hi ha 44 que estan en situació administrativa irregular (sense papers), també se’n deriva que 26 dones i les seves famílies estan ocupant pisos o cases d’entitats bancàries, amb les precarietats i incerteses que això suposa, moltes d’elles en processos judicials engegats que desembocaran en un desnonament tard o d’hora. La crisi de l’habitatge servida en safata. També hem volgut comprovar si hi ha famílies sense aigua i/o llum, sabem que l’electricitat la punxen i l’aigua no sempre està garantida, així que hi ha famílies que van a les fonts públiques a recollir-ne amb garrafes. Ara que és hivern i immersos en una situació de “pandèmia” es troben que moltes de les fonts de la ciutat es tanquen i no rajen, fet que dificulta a moltes famílies a poder tenir-ne. És per aquest motiu que des de la Plataforma per al Dret a l’habitatge hem traslladat aquest fet a l’Ajuntament conjuntament amb d’altres entitats.
Això només són dades, números inconnexos i impersonals que us volem fer saber per compartir-vos la realitat de moltes dones i famílies que anem atenent, però sobretot traslladar-vos la necessitat d’apropar-nos a elles, escoltar les seves realitats complexes, copsar la fortalesa de moltes per entomar un present farcit de precarietats amb l’esperança que millori, acompanyar dones joves amb un grapat de fills/es que van deixar de ser nenes prematurament i sovint han crescut en una cultura on la dona té poc a dir o opinar. Van deixar la seva terra d’origen per arribar a una terra promesa que no és com esperaven, però continuen persistents fent camí.
Lluny del sensacionalisme per arribar a vosaltres, amics i amigues del Casal Claret, voldríem fer-vos saber la necessitat de fer-nos costat els uns als altres, ara més que mai. Fer-nos coneixedors de la realitat que els toca viure a algunes famílies. Des del Casal anem acompanyant de diferents maneres a aquestes dones, infants i adolescents.Molts de vosaltres ja heu col.laborat econòmicament o col.laboreu amb les beques econòmiques que algunes famílies reben per part del Casal.
Per altre banda us volem informar que també necessitem garantir el funcionament del Casal Claret en global, la plantilla de treballadores educadores que ho vetllen i ho dinamitzen diàriament, les factures de manteniment de l’edifici, la gestió i coordinació de l’entitat, etc.
Us demanem doncs que US FEU SOCIS/ES DEL CASAL. Podeu escollir la quantitat de diners i periodicitat que millor us vagi, des d’aquí ens comprometem que la vostra aportació prengui una dimensió de suport real i dignitat per a les persones que atenem i acompanyem.
Gràcies per ser-hi.