El Casal Claret és gestionat en les seves línies i propostes globals, per una Junta d’onze persones que es reuneixen amb una periodicitat de dos mesos, on es decideixen les línies bàsiques d’actuació i l’acceptació de nous projectes. És un espai que considerem bàsic per no perdre, sinó per fer créixer l’”ànima del Casal” des de les diverses escoltes de la vida que s’hi mou.

Igualment, cada projecte té el propi dinamisme de gestió, valoració, decisió i revisió amb períodes diversos, mensuals, trimestrals i anuals.

A més hi ha un “equip de gestió diària” que es reuneix setmanalment per revisar l’acció feta, les propostes i el “dia a dia” dels diversos aspectes del Casal, i n’informa setmanalment a la Junta.

Com s’ha esmentat, la dinàmica del Casal Claret es sosté a través del voluntariat. Hi participen normalment com a talleristes i referents de grups un total de cent persones. Són homes i dones de totes les edats. La majoria són procedents d’Osona; i el nombre de voluntàries i voluntaris de diverses procedències culturals es va incrementant progressivament. Cal tenir present que moltes persones d’origen estranger, tot i que sovint en situació econòmica precària, tenen poques possibilitats de disposar de temps propi per responsabilitzar-se de grups. De formes diverses anem creant diferents xarxes de col·laboració de molta riquesa i diversitat.

Com hem mencionat al principi, hem fet convenis i acords amb administracions, institucions, empreses i entitats que ens han ofert suport econòmic mitjançant subvencions o altres tipus de recursos i ajudes. Ens sentim agraïts/des a tots/es, i especialment a la Comunitat Claretiana que ens cedeix gairebé tot l’edifici. També hem rebut suport, econòmic o d’altres tipus, de persones que, a títol individual-familiar, ens han cedit terres per conreu.

economica web